Pysähdy Tyhjentymään

Alan tänään harjoittaa itselleni uutta tapaa. Sen nimi on Iltapäivän Tyhjentymishetki.

Pyrin tästä eteenpäin päivittäin katkaisemaan tekemiseni ja rationaalisen ajatteluni hetkeksi. Olen nimittäin huomannut, että varsinkin arjessa iltapäivisin usein väsähdän. Ellen salli itselleni lepohetkeä, vetämätön olo saattaa jäädä koko illaksi.

Ehkä tunnistat ilmiön, ja sinullekin on joskus käynyt näin?

On kiire. Ja kyllä kai tämä puhelimen skrollaaminenkin käy lepohetkestä?

Hellittäminen on joskus vaikeaa, vaikka tietää että se kannattaisi.

Ajattelinkin nyt kokeilla, voiko Iltapäivän Tyhjentymishetkestä tehdä tavan. Tavan luominen vaatii aluksi muistamista, määrätietoisuutta ja ponnistelua. Hassua kyllä, voi tuntua aluksi ponnistelulta laittaa itsensä päiväunille tai meditoimaan.

Kun pysähtymisestä tulee tapa, keho ja mieli alkavat vastustelun sijaan toimia toiveen suuntaisesti. Tyhjentymishetken sallimiseen ei enää tarvita ponnistelua. Se on toiveeni!

Olen huomannut, että olo jotenkin uudistuu ja kevenee, jos sinnittelyn sijaan sallin itselleni 20-30 minuutin täydellisen pysähtymisen ja nollaamisen. Sen jälkeen jaksan paremmin käyttää iltapäivän haluamallani tavalla. Mutta ihmisen mieli on täynnä ristiriitaisia tunteita ja tarpeita. Siksi myös näiden hyvää tekevien tapojen luominen saattaa vaatia tietoista työtä.

Minulla on haasteena vaihtelevat päivärytmit, joista en halua luopua. Siksi en voi vain päättää yhtä kellonaikaa, jolloin aina Pysähdyn Tyhjentymään.

Päätän kokeilla aikahaitaria. Aloitan ehdottamalla itselleni aikaväliä kello 14-18. Tyhjentymishetken toteutuminen riippuu sitten päivittäin siitä, mihin aikaan olen herännyt, ja mihin kohtaa lepohetki on mahdollista sijoittaa.

Nyt olen lomalla, joten tätä pitäisi olla helppo harjoitella. En tiedä onko, mutta siis tänään alan kokeilla.

Toivon, että Tyhjentymisen Hetkestä tulee vähitellen luonnollinen osa päivääni. Uskon, että kun siitä on tullut tapa, se kuin itsestään löytää paikkansa kunakin päivänä.

Aloitan laittamalla puhelimeeni hälytyksen tänään klo 17.

Kerron myöhemmin Inspringin facebookissa, miten tämä etenee! Instagramissa olen nimellä Kannustaja (vielä jännittää, onnistunko synkronoimaan tilit toisiinsa).

Tavoitteesta kertominen on avuksi, kun haluat luoda itsellesi uuden tavan. Heti kun kerrot tavoitteesta jollekin, tunnet olevasi enemmän vastuussa teoistasi. Niin minäkin nyt.

Jos mahdollista, kannattaa myös pyytää joku kaveriksi. Silloin voi saada ja antaa vertaistukea. Matkan varrella tuki tuntuu usein todella arvokkaalta.

Jos haluat, hyppää mukaan tähän minun matkaani.  Jos olet kiinnostunut luomaan uuden palautumisen tavan, Iltapäivän Tyhjentymishetken, tervetuloa kokeilemaan. Aloita tänään. Sitten näet, miltä se sinusta tuntuu, ja miten se sinuun vaikuttaa. Tämä jos mikä on itsestä välittämistä, lahja itselle.

✨🎁 💛

Jos haluat, kerro mitä ajatuksia sinulla heräsi. Ehkä kysymyksiä tai ihmeteltävää?

No comments yet.

Vastaa