Yhdessä Tienhaarassa

Taas kiitollisena ja yhtä kurssia rikkaampana! Mielessä kuplivat yhä mainiot tunnelmat Tienhaarassa-kurssilta. Nurmijärven Opistolle ilmoittautuneiden määrä jäi alle kymmenen, joten opisto ei voinutkaan kurssia toteuttaa. Onneksi muutama kiinnostunut otti yhteyttä suoraan minuun. Osallistuneet nauttivat sitten pienemmästä ryhmästä ja kotoisasta tunnelmasta. (Toivottavasti saadaan kurssi vielä Nurmijärven Opistollakin joskus toteutettua.)

Kaksi päivää vietimme yhdessä, kukin itseään ja omaa elämää tutkaillen. Siinä ehtii jo kokea ja jakaa monenlaista. Lopussa kaikki toivoivat jatkokurssia keväälle. Se järjestetään!

Yhdessä, kukin omaan sisäiseen maailmaan uppoutuen, maalasimme, kirjoitimme tunteita ja ajatuksia, leikkasimme ja liimasimme. Kysyimme ja vastasimme. Pysähdyimme kuuntelemaan runoja ja musiikkia. Hiljennyimme tutkimaan itseä. Omaa kehoa, omia tunteita, omia tarpeita. Sanotimme kokemuksiamme. Kuuntelimme ja opimme toisiltamme. Oivalsimme yhdessä.

V__1E17

– Kirsi

Tässä kurssilaisten kokemuksia heidän itsensä tiivistäminä:

Tänä viikonloppuna olen saanut paljon virtaa, ideoita ja vahvistusta, että suuntani on oikea. Olen myös yllättänyt itseni ”onnistumalla” tekemään uusia asioita jumittumatta siihen, etten osaa. Pieni ryhmä oli kiva ja lämminhenkinen. –Tuija

Tämä viikonloppu on antanut vahvistusta omalle suunnalle, joka on ollut itu mielessä, mutta sain lisää päättäväisyyttä pyrkiä sitä kohti. Tehtävät tukivat prosessinomaisuutta ja oman tavoitteen kirkastamista. Arvokasta oli ryhmässä jakaminen ja itsetuntemuksen lisääminen. Kaikki työtavat olivat mukavia. –Päivi

Olen saanut omaa aikaa, pysähtyä tutkailemaan omaa ’karttaani’ ja lukemaankin sitä ja ottamaan tarkennetun suunnan. Kaikki tehtävät toimivat. -Airi

Olen saanut oivalluksia ja nauttinut erilaisista työskentelytavoista. Tunteet paperille lauantaina – oli kokemus jälleen kerran. Musiikki ja runot upeita. – Kirsi

Ihan mahtavaa, että kurssi kosketti ja liikutti! Viikonlopun tehtävissä oli paljon itseensä tutustumista ja omien ajatusten ja tuntemusten tutkailua. Sellainen voi joskus tuntua myös rankalta. Siksi päivien aikana oli paljon tilaa myös kuunnella ja käsitellä kaikkea löytämäänsä. Siitäkin sain kiitosta. Että asiat ja tehtävät etenevät lempeällä tahdilla osallistujia kuunnellen.

Alkuviikosta puhelimeeni tupsahteli vielä viestejä, että on energiaa ja omien ajatusten jatkotyöstämistä meneillään. Kylläpä tuli hyvä mieli! Kurssi oli tarjonnut sitä, mitä sen oli tarkoituskin tarjota.

V__906F

– Kirsi

Kun kysyin, mistä tehtävistä osallistujat erityisesti pitivät, lähes kaikki tehtävät mainittiin: ”Valokuvatyö, kartta, kirjoittaminen, väritystehtävä, ennakkotehtävät, omat vahvuudet, arvot ja niistä keskustelu, assosiointitehtävä, tunteet maalaten paperille… Yksi piti enemmän yhdestä ja toinen toisesta!

Sanoittaessani näitä mietin aina, miltä kokemukset mahtavat kuulostaa kerrottuna. Yhdessä jaetun kokemuksen voimaa ja intensiteettiä on sanoilla vaikea kuvata.

Yksi kurssilainen tunnusti sunnuntaina, että oli luullut kurssin olevan aivan toisenlainen. Hän olikin joutunut hetkeksi epämukavuusalueelle. Mutta lopulta hän kertoi yllättyneensä positiivisesti:

Näitä samoja, uuden edessä olemista ja itsetuntemusta voisi tutkia vaikka kuinka kauan. Kiitos 🙂 -Tuija

WP_20151031_004

– Tuija

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Jos haluat, sinäkin olet tervetullut mukaan, kun seuraava tutustumislauantai järjestetään, tammikuun 2016 alussa.

No comments yet.

Vastaa