Matkat ja kurssit

Kurssilaisten kokemuksia Kalymnoksen matkalta kesäkuussa 2018

Matka omaan itseen jatkunut ja sieltä on löytynyt taas uusia asioita. Kurssin kohtaamiset ja harjoitteet tukeneet sitä matkaa. Tämä saari, tämä paikka on täydellinen valinta. Sen karuus, korkeat vuoret ovat luoneet turvaa ja turkoosin meren lämpö ja aaltojen loiske ovat pitäneet liikkeessä ja rytmissä.

Itselle merkityksellisintä on ollut retki Telendokselle, sen jylhien ja vähän pelottavienkin maisemien syleilyyn uppoaminen, sen karuus ja sen antama voima!

– Pia Mansikkaviita

 

Kiinnostavinta on ollut se, että koskaan ei tiedä, mitä avautuu, kun antautuu uusille asioille eli avartuu. Tärkeintä matkalla on ollut vapaus ja sen antama helppous ja ilo.  Joka kerta, jonka olen mukana ollut, on antanut minulle paljon. Yllätys on ollut, että olen päässyt alkulähteelle ja saanut juoda elämän vettä, virvoittavaa ja eläväksi tekevää!

– Soili Viertola

 

Itselle on ollut tärkeää pysähtyä miettimään, mitä minulle kuuluu. Kurssi on antanut ajattelemisen aihetta. Harjoitteet ovat olleet kivoja. Kiinnostavinta on ollut kuulla muiden ajatuksia. Olen tykännyt myös kirjoittamisesta. Merkityksellistä se, että saa välineitä itsetutkiskeluun ja pysähtymiseen. On ollut hieno matka, kiitos teille Reija ja Katariina, että mahdollistitte tämän. Työskentelyajat ovat olleet sopivia. On jäänyt riittävästi vapaa-aikaa, ja jaksaa keskittyä hyvin työskentelyyn. Itselle helle meinasi vähän vaikuttaa työskentelyyn, mutta varjossa helpottui. Voisi olla hauskaa kokeilla työskentelyä myös jossain tavernassa, jos sellainen olisi mahdollista. Olen kokonaisuuteen tyytyväinen =)

– Minna Leeve

 

Kurssi kokonaisuudessaan on ollut erittäin ihana kokemus ja helppous asettua ryhmään luontevaa. Kiinnostavinta on se, miten nopeasti ryhmä tuntui omalta ja läheiseltä sekä turvalliselta. Kaikki ovat avoimia ja vastaanottavaisia kurssin asioille. Etunimi riittää – ei tarvetta kertoa omia asioita tai kysellä edes sukunimeä. Jakamisen helppous

Koen, että minussa on voima sisälläni, tiedostan sen nyt selvemmin. Oma hyvinvointi ja rajat tärkeät – ilman niitä en voi toimia vuorovaikutuksessa toisten kanssa.

Kiitos myös siitä, että olitte luontevat ohjaajat, itsekin oppimassa, ettekä tarjoilleet valmista vastausta tai teoriapohjaa liikaa. Kiitos tuhannesti Kata ja Reija! <3

– Terhi Seinä

 

Kiinnostavinta on ollut tajuta pysähtymisen ja itsessä läsnä olon voima. Oman mielen tutkiminen on rauhoittanut ajatusta, merkityksellistä on ollut huomata osaavansa asioita, joita ei tiennyt osaavansa.

Kaikkiaan onnistunut kokonaisuus, en osaa jatkoideoita, mutta toivon, että saan kokea jatkossakin tällaisia matkoja.

Se miten kaikki huomioivat toisiaan ja miten luottamus tämän ryhmän voimaan on auttanut, ottaen huomioon, miten vähän tiedämme toisistamme. Tai oikeastaan paljon – Tällä tarkoitan: ihmisistä tulee myötätuntoa, kuuntelua ja läsnäoloa ilman arki-minää.

Kiitos Katariina ja Reija ! <3
Toivottavasti nähdään vielä

– Mirva Lastu

 

Kiinnostavinta on ollut seurata itseäni ryhmän jäsenenä. Miten luontevalta on tuntunut asettua tähän, antaa haluamansa määrä itsestään ja saada asioita muilta. Ihmiset ovat kiinnostavia. Itselleni matkan suurin merkitys on ollut pienillä kohtaamisilla.

Luonnon merkitys on tietenkin täällä ollut vahva ja koko ajan läsnä. Mietin, miten saisin tuntuman luontoon säilytettyä myös sitten marraskuisessa Suomessa…

Ai niin ja kiinnostavaa on ollut tänään huomata, että sanat käyvät lopulta vähiin: mandalan rakentelu oli hauskaa ja vapauttavaa ja innostuin jopa piirtelemään, mikä ei ole minulle yleensä tavallista.

Nyt on sellainen olo, että otan luottavaisesti seuraavan askeleeni. Olen vahvistunut siinä olossa ja tunteessa, että voin luottavaisin mielin kulkea omaa tietäni.

Tämän matkan piti juuri nyt olla juuri tällainen, en osaa antaa mitään analyyttistä palautetta.

Kiitoksin,
– Johanna Nurminen

 

Kurssilla on toiminut tosi hyvin erilaisten tekemisten kombo. Mindfulness-jutut, kirjoittaminen, dialogisuus, luonto, oman itsen kanssa oleminen. Kaikki tekeminen on tuntunut helpolta ja luontevalta – sujuvalta. Koko ajan läsnä ollut rauha on korostanut sen merkitystä myös omassa elämässä.

Kaikki tehtävät ovat olleet ihania ja koskettavia. Olette taitavia, läsnäolevia ja kuuntelevia ohjaajia. On ollut ihanan kannattelevaa ja hoitavaa vain laskeutua tekemään sitä mitä olette pyytäneet tekemään. Lämpö ja rakkaus huokuu teistä molemmista.

Ihanaa, että vähän myös heittäydyitte paikkojen suhteen. Jokaiselle päivälle löytyi juuri siihen tilanteeseen sopiva ympäristö. Itselleni yksi parantava ja rauhoittava elementti on myös tämä mieletön upean kaunis miljöö. Ilman tätä kurssia en juuri nyt juuri tässä kohdassa olisi päässyt siitä nauttimaan.

Kirjoittaminen on tuntunut hyvältä. Yritän jossain muodossa jatkaa sitä kotonakin.

Aamulla totesin muille, että on ihanaa tutustua uusiin ihmisiin ”pala palalta”, ihminen edellä, pikku hiljaa lisää toisista ymmärtäen.

– Hanna Tulensalo

 

 

 

Comments are closed.